Who runs the world; Louis Vuitton

Om de ikke ruler HELE verden, så er de hvert fall en av de regjerende majestetene når det kommer til et av våre favoritt-tilbehør, nemlig håndvesken. Merket Louis Vuitton sin spennende historie er en slags askepott reise, hvor det hele begynte med en slem fostermor. 

Louis Vuitton den første

Det hele begynte for over 200 år siden, SYKT, med at Louis Vuitton ble født,  i 1821, i Jura i Frankrike. Foreldrene hans døde tidlig, og som en pur ung 13-åring hadde visstnok Louis fått nok av sin slemme fostermor, og bega seg til fots de nesten 500 km det var fra landsbyen hans til Paris. Det tok han ca to år å ankomme målet sitt, fordi han måtte jobbe langs veien for å overleve, men Vuitton bygget seg opp masse lædrom og erfaring på sin vei. Skulle gjerne visst litt mer detaljer om den gåturen der, sikkert en spennende historie i seg selv. 

Vel fremme i Paris fikk Vuitton seg jobb under Marcheal, som håndlagde kofferter for rike mennesker under den industrielle revolusjonen. Vuitton endte opp med å jobbe for dette merket i 17 år, og det var her han lærte seg all the tricks of the trade. 

I 1853 nailet Vuitton drømmejobben da han ble ansatt som Keiserinne Eugiene de Montijo, ingen ringere enn Napoleon sin kone, sin personlige baggasje-maker. Dette vil si at det var hans ansvar å pakke hennes klær og tilbehør elegant og eksklusivt for hennes reiser rundt om i verden. Denne giggen førte til at han åpnet sitt eget merke, Louis Vuitton, i 1854, hvor han hadde en jevn strøm av rike og mektige kunder. 

På skiltet over inngangen til hans første boutique i Paris stod det: “Securely packs the most fragile objects. Specializing in packing fashions.”

Catch me or I go Houdini

Historien videre er en god gammeldags deilig suksesshistorie. Vuitton vokste seg større og større og åpnet butikker i London, New York og Philadelphia. Vuitton sin eneste sønn, Georges, joinet teamet, og i 1886 fant de to opp en helt ny patent på en ny type lås. Et godt låssystem var veldig viktig i de tider da baggasje var veldig utsatt for tyveri langs landeveien. Vuitton mente at dette var den beste låsen noen gang laget og utfordret til og med en av datidens største kjendiser, Harry Houdini, til å prøve å bryte seg ut av den. Det at Houdini avslo tilbudet gjorde Vuitton enda mer populær og troverdig. Det er som de sier, “rejection is God´s protection”. 

Georges overtok bedriften etter farens død i 1892 og fortsatte å føre merket videre til nye høyder. Allerede da begynte folk å kopiere Vuitton, og for å unngå fake kofferter designet Georges den nå legendariske LV logoen på jacquard mønstret, eller også kjent som Damier, som direkte oversatt betyr sjakkmønstret, lær. Koffertene deres hadde originalt striper som lett lot seg kopiere, det samme med sjakkmønstret. Designet på LV logoen var det vanskeligere å kopiere med datidens teknologi. 

“Fashion changes, but style endures.”

Louis Vuitton 

CHANEL Baby: Coco Chanel, et av verdens største moteikon, var faktisk den første, men ble jo slettes ikke den siste, musen til Louis Vuitton. I 1925 produserte Louis Vuitton fortsatt “bare” kofferter, og Chanel spesialbestilte en versjon av Alma Voyage som hun kunne brukes på dagtid. Det ble satt i gang en større produksjon av den samme vesken på 1930-tallet. I 1965 spurte ingen ringere enn Audrey Hepburn Louis Vuitton om de kunne lage en mini-versjon av den populære Keepall Travel Bag som hun kunne bruke til hverdags. Jajaj, så lenge det er Audrey som spør så…..Denne baggen ble også en av deres bestselgere. Men det var ikke vare kjendiser som bar Louis Vuitton. Champagne flasker ville også bli båret av Louis Vuitton. Den berømte “bøttevesken” Noé, som fortsatt er veldig populær den dag i dag, ble originalt designet for å frakte champagne, som seg hør og bør. 

Veien går alltid videre

Det var faktisk ikke før i 1985 at Louis Vuitton produserte sin første kolleksjon med lærvesker, The Epi Leather Line. De fleste tror kanskje at Louis Vuitton har holdt på med vesker og klær forever, men de hadde hverken en kreativ direktør eller egen kleslinje før de ble tatt over av LVHM i 1997, og som ønsket Marc Jacobs velkommen som den nye herren over Louis Vuitton. 

Noe som gjør disse fantastiske vintage og second hand designveskene fra Louis Vuitton ekstra ettertraktet er at du aldri finner de på salg. Louis Vuitton sin policy er at alle varer som ikke blir solgt blir returnert til fabrikken og blir enten brent eller destruert. Ikke helt bærekraftig akkurat men et tiltak de gjør for å holde merket ekslusivt og ettertraktet. Det finnes ikke noe Louis Vuitton wholesale eller andre outlets hvor du kan få disse varene til en discounted pris. Dette har vært med på å bygge opp merket sin ekslusivitet og holde de relevante i alle disse årene. Det betyr ikke at det ikke er mange fakes som flyter rundt på markedet. Louis Vuitton er en av de mest ulovlig kopierte brandsene i verden. Men de er beinharde, blir du sett med et fake produkt kan du saksøkes, hvert fall hvis du prøver å tjene penger på det. Så ikke å anbefale.

Derfor er vi også ekstra stolte og glade over å kunne tilby disse fantastiske vintage og second hand Louis Vuitton veskene av topp kvalitet og autensitet til salgs her hos oss. 

Veskene kommer fra samme private samler. 

Skroll til toppen
Søk

Velkommen til vårt vintage univers

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få tilgang til eksklusive nyheter,pre-shopping og eventer rett i din innboks.