Bokbadet

Det finnes nesten ikke den ting et varmt bad ikke kan kurere. Føles livet overveldende, ta deg et bad, er du sliten, ta deg et bad, trenger du litt me-time, ta deg et bad. Ta med deg en bok, et glass rødvin, og januar virker ikke så lang likevel. Dette er bøkene vi anbefaler å lese i vinter. 

Nå skal det plaskes

Denne vinteren har så langt vært badekaret og bøkenes vinter. Vi har pløyd oss gjennom en haug med gode bøker, i badekaret. Både fordi  det har vært sinnsykt kald, og fordi det er uendelig digg å ligge i badekaret. Også fordi vi er glad i å lese selvfølgelig. Det er ikke noe problem å ligge i badet i to timer, plaske i det varme vannet, som må fylles på med jevne mellomrom. Lese, drikke kaffe eller vin. Ikke snakk til meg, jeg bader. 

Vi i The Edited setter pris på self-care og velvære, og her kommer våre tips til mange deilige bokbad i kulden fremover. 


IMG_2962
Tørrbørste fra Dr Sturm, kr 495 (annonse)

IMG_2961
Badedskum fra Neals Yard, kr 319 (annonse)

IMG_2959
Saltpeeling fra Elemis, kr 799 (annonse)

Coco Mellors – Cleopatra and Frankenstein

Denne boken har herjet toppen av New York Times bestselgerliste en stund nå, og med god grunn. Denne boken var en gave og en nydelig overraskelse. En vakker skildring av menneskeliv i New York, som får en til å tenke på at ting aldri egentlig er som de ser ut. Menneskehjertet, sjelen, hodet, det er så komplisert og komplekst. Nestekjærlighet og det å være snille mot hverandre er den beste egenskapen vi kan ha. Man vet egentlig aldri hvordan en annen tenker og føler, sånn helt på ekte. The Edited anbefaler på det sterkeste. 


IMG_2963
The Body Cream fra Augustinus Bader, kr 1750 (annonse)
IMG_2964
Badebørste fra Skincity, kr 99 (annonse)

There must be quite a few things a hot bath won’t cure, but I don’t know many of them. Whenever I’m sad I’m going to die, or so nervous I can’t sleep, or in love with somebody I won’t be seeing for a week, I slump down just so far and then I say: “I’ll go take a hot bath”

Sylvia Plath

Da vi var yngre, Oliver Lovrenski. Denne boken ble valgt som januarlesning til bokklubben. Det ble en blandet mottagelse fra gjengen, men vi satte i gang. Det tar litt tid å venne seg til språkbruken, trodde ikke jeg var SÅ gammel, men tydeligvis. I begynnelsen var det litt vanskelig å skjønne, og de første sidene måtte leses flere ganger. Boken er skrevet i korte litt rytmiske avsnitt, så boken er rask å lese når du først skjønner gangen i språket. Tre timer senere, fortsatt i badekaret som en liten sviske, var den ferdiglest. I løpet av den tiden hadde alle følelser blitt følt på. Hylgråt på et tidspunkt. Kommer sterkt anbefalt fra The Edited. 

Skråpånatta av Lars Mytting

Dette er den tredje og siste romanen i den episke triologien om et bygdefolk. Du blir tatt med på en reise hvor du følger slekters gang. Det tok litt tid, ca 100 sider, å finne flyten i boken, men når den først satt var det vanskelig å legge den fra seg. Et Norge på vei inn i krig, alle lidelsene, ofrene, det sårbare ved å være menneske. Masse grining her og. Hvis du ikke lar deg skremme av at boken er nesten 800 sider, og du må nesten lese de to foregående bøkene på sånn 800 sider hver først, så er den virkelig et mesterverk. LES. 


IMG_2965
Kroppsolje fra Clarins, kr 351 (annonse)

IMG_2958
Bademelk fra Elemis, kr 869 (annonse)

Villa Art, Ingvild Solstad-Nøis

Denne boken var en gave og en bok vi ikke visste noe om på forhånd. En nydelig bok om familie, oppvekst, kjærlighet og sårbarhet. Det er bare å grue seg til at barna blir tenåringer. Neida. Joda. neida. Slukte den. En nydelig bok som nok er veldig relaterbar for alle. 

Skroll til toppen
Søk

Velkommen til vårt vintage univers

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få tilgang til eksklusive nyheter,pre-shopping og eventer rett i din innboks.