Velkommen tilbake til HEVNKJOLEN

Lady Diana er et stilikon, og kanskje en av verdens mest legendariske prinsesser. Hun er også en av The Editeds store inspirasjonskilder, hvor hennes tidløse klesstil fremdeles skaper store bølger i motebildet.

Lady Diana

Et av Dianas mest ikoniske øyeblikk var da hun ankom en fest i det som senere ble omtalt som The Revenge Dress, eller hevnkjolen på godt norsk. En kjole som skapte furore både i pressen og blant folket, og som var en hyllest til den klassiske Little Black Dress, LBD. En kjole vi forøvrig syntes enhver kvinne bør ha i klesskapet. 

Prinsesse Di skapte uansett, hevn eller ei, motehistorien for the LBD da hun dukket opp på en gallamiddag i 1994 på The Serpentine Gallery i London. Dette var bare noen få timer etter at Prince Charles hadde bekreftet at han hadde vært utro med Camilla under et intervju på TV, og alle ventet i spenning på Dianas reaksjon. 

Og det finnes kanskje ikke noen bedre anledning enn å vise exen hva han går glipp av enn å kjøre en Diana style ankomst til festen. Hun bar en svart, tettsittende kjole med et lite slep, stylet med klassiske perler, svarte pumps og strømper. Folket gikk av skaftene og kjolen ble med ett døpt The Revenge dress.  

 Den dristige kjolen ble designet av Christian Sambollian og var allerede bestilt av Prinsesse  Diana i 1991, men hadde hengt ubrukt i skapet i mange år. Og dette ble altså den lille sorte Prinsessen gikk for da hun skulle vise seg i offentligheten for første gang etter Charles skandaløse intervju. Denne kjolen har blitt et symbol på både styrke og selvstendighet, hun valgte å legge de kongelige protokollene for fargevalg til side og viste en hel verden hva hun egentlig følte. Ekteskapet var dødt, og hun var gjenfødt, nå en modig og selvstendig kvinne!  

Se våre favoritt vintage hevnkjoler her:

Skroll til toppen
Søk

Velkommen til vårt vintage univers

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få tilgang til eksklusive nyheter,pre-shopping og eventer rett i din innboks.