The Edited loves Andrea Hegard

Møt Andrea Hegard, en liten (stor) stjerne i vårt vakre vintageunivers. The Edited er veldig glade for å kunne introdusere Andrea som vår første The Edited IT-girl, som sammen med oss skal selge deler av sin unike garderobe som en del av vår nye markedsplattform. Andrea er norsk, men har for det meste vokst opp i Frankrike, Sverige og England. Nå bor hun i Stockholm med sin mann Daniel, og sin lille sønn River Otis (3).

 

Smoke a little smoke

Andrea er musiker og jobber med pop- og countrymusikk, hvor hun synger og skriver låter, både for seg selv og andre. Musikk har alltid vært Andreas store pasjon, og en drøm hun har forfulgt hele livet. Men ved siden av musikken så har Andrea også alltid hatt en stor interesse og talent for FASHION. Andrea har gjennom årene jobbet mye med mote-influensing og styling, og hun elsker å ta bilder med unike og vakre klær i kule settinger. Og det beste av alt for oss i The Edited, Andrea har alltid hatt en ekstra stor plass i sitt hjerte….for vintage.

Motemamma

“Moteinteressen min har 100 prosent kommet fra mamma. Når jeg vokste opp drev mamma flere butikker i Oslo, og jeg var alltid med henne på jobb. Jeg ble også med til Italia for å gjøre innkjøp til butikken, og jeg saumfarte markedene der med mamma. Vi valgte ut knapper og sjal og belter og alt mulig annet stæsj, og jeg elsket det. Jeg satt også mye i butikken som liten og latet som om jeg jobbet der, og tok fullt og helt del i den verdenen allerede fra en ung alder” sier Andrea. 

“Mamma har alltid hatt en kul stil som jeg har latt meg inspirere av. Hun bruker mye farger og har alltid vært veldig leken med klærne sine, noe jeg har arvet fra henne. Jeg ELSKER å leke med klær og farger, og uttrykker mye av meg og min personlighet gjennom dette. Jeg lager mine egne motebilder som jeg føler går veldig hånd i hånd med musikken min. Bilder og storytelling er min ting, og jeg utrykker meg selv og musikken min mye gjennom klær og de bildene jeg tar. 

Jeg lager mine egne motebilder som jeg føler går veldig hånd i hånd med musikken min. Bilder og storytelling er min ting, 
og jeg utrykker meg selv og musikken min mye gjennom klær og bilder.

Andrea Hegard

 

STAY UNIQUE HONEY

 “Vintage har alltid vært veldig spennende for meg fordi det er unike plagg”, sier Andrea. “Jeg liker å være litt annerledes og skille meg ut. Jeg syntes det er veldig gøy med klær som har en historie, og jeg elsker alt fra 60- og 70-tallet, det er min era. Jeg liker klær og tilbehør som oser av glamour, og slike ting finner du som oftest på vintagebutikker”, sier Andrea. “Det er jo veldig gøy å ha ting som ingen andre har, som man faktisk har måttet lete litt etter, og ikke bare kjøpt sånn uten videre fra en random butikk som har mange av samme plagg. Jeg føler også at vintage klær varer mye lengre, man kan legge de bakerst i skapet og ta dem frem om 10 år, og de holder seg fortsatt like godt. Det er ikke tilfelle med mye av den moten vi kjøper ny i dag. Kvaliteten på vintage klær er ofte mye bedre, og det føles jo også bra å ikke kjøpe så mye fast-fashion”. 

One-Of-a-Kind kind of girl

“Jeg er et sånt menneske som går litt rundt overalt, og går inn over alt som ser spennende ut. Det er ingen plan. Ser jeg en butikk som ser gøy ut så går jeg inn. Min absolutte favoritt er One of a Kind i New York, den er helt sinnsyk. Den har alt fra de feteste one-of-a-kind Chanel veskene fra 60-tallet, til helt rå Led Zepplin t-skjorter fra deres episke turneer på 70-tallet. Jeg elsker gamle band t-shirts, og jeg samler på dem. Hele samlingen min består av kun t-skjorter fra 60- og 70-tallet”, sier Andrea. 

“En fun fact er at jeg som 23-åring faktisk hadde en jobb som gikk ut på å ta med turister på vintage-shopping på Sødermalm i Stockholm. Det var gøy. Det er noen små gater der rundt Nytorget som har mange fine vintage butikker. Så gikk jeg rundt der og viste turistene vintageklær, og levde mitt beste liv”. 

“Jeg ser alltid etter plagg som passer inn i garderoben min og som enkelt kan restyles med andre ting jeg allerede har. For eksempel hvis du finner en fin jakke, kan du bruke den med mye av det du allerede har? Jeg legger mye av mitt fokus på kule jakker, og styler de med en jeans, en tøff t-skjorte, og noen fete sko. Jeg ser alltid etter klær med god kvalitet, og det kan du finne mye av når du shopper vintage. Det er også gøy med vintage at det er litt annerledes. Jeg elsker jo glitter og jeg syntes at med vintage så kan du ofte finne kule ting som har en litt annen form og og finere og mer glitrende stoffer enn hva du får nå”, sier Andrea.

           

         Mine topp tre vintage plagg:
1. En grønn Saks Potts jakke som jeg elsker over alt på jord, jeg er helt besatt av den. Den bruker jeg igjen og igjen hver sesong, jeg bare styler den på forskjellige måter. Den kommer jeg aldri til å bli lei av og den kommer jeg til å bruke livet ut.

2. Jeg kjøpte en Pink Floyd t-skjorte på One of a Kind i New York, den var veldig spesiell med et utrolig kult motiv. Den var fra touren deres i 79 tror jeg, den elsker jeg og bruker om og om igjen til absolutt alt. 

3. Det er en kjempe fin kjole jeg har fått av mamma som hun kjøpte i Hong Kong for lenge, lenge siden. Den er helt utrolig, den er laget i pastellfarger i sølvnyanser og er bare helt vill. En kjole jeg vil beholde for alltid. 

Skroll til toppen
Søk

Velkommen til vårt vintage univers

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få tilgang til eksklusive nyheter,pre-shopping og eventer rett i din innboks.