Med hjertet i Java

Java, en av Oslos definitivt mest se-og-bli-sett kaffebarer, ligger deilig til midt i smørøyet på St. Hanshaugen. En liten perle av et sted som har ligget godt bevart på samme spot i snart 25 år. Men man kommer ikke hit BARE for å spotte hvem som er koolest på haugen, kaffen er også veldig god. Faktisk. 

Spreng kaffebudsjettet

Det har gått med et par timer i dette livet med å bare sitte å stirre ut vinduet på Java og observere dagliglivet i Ullevålsveien. Hvem er egentlig alle disse menneskene? Kjente forfattere diskuterer skrivekunsten med enda mer kjente samtidskunstnere ved siden av deg. Mens du later som om du jobber på maccen, og varmer deg godt på Dagens Brygg til 60 kr. It ain´t cheap. Men det er verdt det. Alt man lærer om selve livet på Java hadde sikkert vært mye dyrere et annet sted. 

Toalettselfies er everything

Vi i The Edited er ikke fremmed for en toalettselfie, og toalettet på Java er intet unntak. Det perfekte Java antrekket er kool, men casual. Som om du ikke bryr deg, men du bryr deg egentlig veldig. Sånn som med alt annet i livet. Denne gangen har vi kjørt på med Java hang-out i vårens store trend, nemlig poloskjorten. Rugbyskjorter og poloskjorter tar over trendbildet fremover, og vi kjører selvfølgelig vintage for alle penga. Denne stilen gir et sporty men samtidig sofistikert uttrykk. Match den med et skinnskjørt, high-waisted eller baggy jeans, eller et rutete kort ullskjørt, og du er klar for livet på St. Hanshaugen, og hvor som helst ellers for den saks skyld. 

Livet er ikke det verste man har og om litt er kaffen klar…
 
Benny Andersen

JAVA espressobar & kaffeforretning har ligget på St. hanshaugen i 25 år, og det i seg selv er ganske vilt. Det begynte som en drøm om å lage en type nabolagssted som ikke fantes i Norge på den tiden, og å kunne servere det nordmenn elsker mest å drikke, nemlig kaffe. Og er det noen som kan kaffe, så er det Java. The Edited elsker å sitte utenfor på en varm sommerdag, med en god bok og en god iskaffe. Eller inne ved vinduet om vinteren og se på livet som går forbi, med en deilig dagens som varmer sjelen. Vennskapsbånd blir knyttet på Java, måtte det leve i HVERT FALL 25 år til. 

Skroll til toppen
Søk

Velkommen til vårt vintage univers

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få tilgang til eksklusive nyheter,pre-shopping og eventer rett i din innboks.