Konnichiwa Izakaya

Inn en obskur inngang til hva som ved første øyekast bare ser ut som en helt vanlig Oslo bygård. Inn en liten, sliten dør, ned en liten, sliten trapp, og som ved et lite mirakel, så befinner du i Japan. 

And the legend says.....

Dette stedet er en liten Oslo legende, if you know, you know. Denne lille restaurant og baren ligger godt skjult i en rar og herlig kjeller ved St. Olavs Plass. Izakaya serverer Japanske småretter og japansk drikke, street-food-style, og Oslos beboere vet å nyte dette stedet, for det er alltid fullt.  Izakaya tar ikke reservasjoner så kom forberedt på at du kanskje rett og slett ikke får bor, for det er ofte kø fra før åpningstid. Men i sommertiden er det hyggelig å henge i gaten med en Kirin Ichiban mens man venter. På vinterstid er ikke dette like hyggelig så da gjelder det heller å komme tidlig. De åpner klokken 17.00, tirsdag til søndag. 

Et lite stykke Japan i Oslo

Maten på Izakaya er både god og såkalt value for money. En vinn, vinn situasjon. Man kan smake litt på alt og bli god og mett eller bare ta en liten rett eller to med et lite snitt med sake, varm eller kald. Mine personlige favoritter, og jeg har spist meg gjennom hele menyen, er blant annet Chijimi, som er Japanske pannekaker med spinat, ost og dipp, Shiitake Bataa Ponzu Itame, som er shitake-sopp i Ponzu saus, og Gyozaene, med svinekjøtt og kål. Super rene smaker, godt, annerledes enn hva man er vant til å få på asiatiske steder i Oslo, og til en god pris til og med.

“Luck exists in the leftovers.”
Translation: There is luck in the last helping.

Japanese proverb – Kotowaza

 

Interiøret på Izakaya er også en glede for alle som liker å ha mange morsomme ting å se på, og å stadig få øynene opp for nye overraskende detaljer. Jeg finner den innrammede plakaten av en mann som løfter et baby til værs mens den tisser han i munnen spesielt fasinerende. Lurer veldig på hva det egentlig står. Sikkert et eller annet spennende Japansk proverb om at urin betyr lykke. Men her er det alt mulig av morsomme suvenirer fra Japan. To klokker som viser tiden i både Tokyo og Oslo har de også, selv om det har stoppet opp for lengst. 

Kotowaza -

Er det noe vi elsker, annet enn Japansk mat, så er det japanske ordtak, Kotowaza. De smeller så godt liksom. Som kritikk fra en bestemor, de sitter som et skudd, treffer der de skal. Og vi kan hvert fall like ordtak som dette,  “Luck exists in the leftovers.”
Translation: There is luck in the last helping.

Kort forklart så betyr det, den som spiser mest og spiser opp alt, inkludert andres rester, er den heldigste. 

Så her er det bare å spise opp, og på Izakaya er det slettes ikke for mye å be om. 

Skroll til toppen
Søk

Velkommen til vårt vintage univers

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få tilgang til eksklusive nyheter,pre-shopping og eventer rett i din innboks.