Guide Edit: Vintageshopping i Brick Lane

London er et mekka for bra vintage, men London er også helt enormt og overveldende for en uskyldig nordmann ute på shopping. Å komme seg fra øst til vest gjør du helst ikke oftere enn du må i løpet av en dag, så her gjelder det å planlegge vintage-ruten med omhu. Vi setter dermed i gang vår vintage-shop-verden-rundt føljetong med Øst-London, nærmere bestemt det sagnomsuste Brick Lane. Kjent for sine curry houses, outlandish vintage fashion, 24-timer BEIGEL shop, hipstere og fashionistaer mikset sammen i ONE HOT MESS. 

Brick Lane style

Stilen i Brick Lane på Londons østkant er ikke for-the-faint-at-hearted som man sier. Londoners er kjent for sin ofte eksentriske og eklektiske fashion sense, og på østkanten av byen drar man den ofte det lille hakket lengre. Se for deg en miks av hjemløs-stilen mikset med britisk overklasse, med en liten dæsh av Y2K og elementer av cashmere, så har du ca looken som vandrer gatelangs på østkanten. Keen på å oppnå noe lignende? Her er våre tips til de beste sjappene i distriktet. 

Burberry Baby

Check It Vintage er en kul liten sjappe/stand inne på Brick lane Vintage Market, som ligger inne i det gamle Truman Brewery. Denne standen spesialiserer seg på vintage Burberry og her kan du finne hva ditt hjerte måtte begjære fra dette erkebritiske merket. De er veldig flinke til å source fete ting, og du kan få tak i mange kule, men ikke så billige, skatter. Her har de jo tross alt gjort jobben for deg. Selv om produktene ikke er billige så ligger produktene på rundt en fjerdedel av hva Burberry retailer på nytt. 

The whole thing of clothes is insane. You can spend a dollar on a jacket in a thrift store. And you can spend a thousand dollars on a jacket in a shop. And if you saw those two jackets walking down the street, you probably wouldn’t know which was which. 

Helen Mirren 

Serotonin er godt for kropp og sjel

Serotonin er en av de kuleste butikkene i Brick Lane for ekte Y2K hipster fashion. De selger veldig sjeldne branded plagg fra 1990- og 2000-tallet. De er egentlig bare “too cool to function” for å sitere Gretchen. (Mean Girls original). De har alt fra vintage Cavalli, til Fendi, Dolce, Moschino og Miu Miu. Prisene er ganske gode også for kuratert branded vintage på dette nivået her. Det er en spesiell stil og smak, som kanskje ikke er for alle, men noen og enhver kan finne en ekslusiv godbit her inne. Masse gøye vintage plakater på veggene, Pamela en all-time favoritt, og interessante brukte bøker om mote og designere. 

Rock IT

Rokit Vintage Stores er en gammel traver på Brick Lane, og har vært en av mine favoritt butikker siden jeg bodde der. Begynner skremmende nok å bli snart ti år siden. EEEEEk. Herregud det ER ti år siden. Anyway, Rokit er fortsatt gøy. De har flere butikker, inkludert to som ligger i Brick Lane. Her selger de litt mer morsom vintage som ikke er så dyr. Her kan du finne alt fra bestemors gamle neglisjekjoler til mammas gamle prom-dress, til pappas gamle sykkeljakke fra 80-tallet, og bestefars brune skinnjakke.  På Rokit kan du finne mange bargains og butikken er oversiktlig satt sammen så du ikke blir helt overveldet av alle klærne. Denne butikken er mer budsjettvennlig. 

Brick Lane Vintage Market

Nede i kjelleren til det som en gang var The Truman Brewery midt i smørøyet av Brick Lane ligger denne lille skatten. Her har du mange forskjellige selgere som har sin egen stand hvor de selger alt av vintage ut i fra egen smak. Og smaken er som kjent….. Her kan du finne alt mulig. Noen stands er bedre enn andre, men det er masse bra her. Gå rundt og snus, briter elsker å slå av en prat, så bli venner med selgeren, virk litt interessert og du får avslag i prisen uten en gang å ha spurt. Her kan du bare prute i vei, noe som ikke blir så godt mottatt i de faste butikkene. 

Thats my Girl: Beyond Retro er en gammel favoritt i Brick Lane som dessverre har blitt lagt ned, men i samme gate, Cheshire Street, en side gate fra Brick Lane, har Attagirl åpnet. De selger veldig kule pieces, tenk Fendi, Versace, YSL, nøye kuratert og til ganske ok priser for branded vintage. Supert for deg som liker å få din vintage servert på et sølvfat. 

House of Vintage

House of Vintage er en super søt butikk som har masse kule gensere og jeans i avdelingen oppe, tenk en deilig miks av collegegensere og cashmere. Nede har de et utvalg av kjoler fra 50-og 60-tallet, samt fine kåper og blazere. Her kan du også finne unike items til gode priser. Hvis du har mulighet, unngå å dra i helgen, da det er matmarked og alt mulig craziness som skjer i området. Men det er jo litt gøy det også da. Brick Lane er virkelig en fest for vintage elskere, du kan bruke hele dagen her om du så skulle ønske, for det er mange flere butikker enn du orker å besøke. Her er det ikke mangel på muligheter. Og det kan man jo ikke klage på. 

ENJOY EAST LONDON LOVERS. 

Happy vintage hunting. 

Skroll til toppen
Søk

Velkommen til vårt vintage univers

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få tilgang til eksklusive nyheter,pre-shopping og eventer rett i din innboks.