En grønn juice om dagen er godt for…. ALT

Januar er kanskje den måneden i året hvor flest mennesker er keene på en sunnere livsstil. Man begynner året med sunnere mat, mer trening, mer søvn, så får man se hvor lenge det varer. Noen som holder seg på den sunne vei året rundt er kafeen Happy Foods. De har blitt kjent for sin fargerike og freshe mat, hvor de i hovedsak serverer plante- og sesongbaserte retter med økologiske råvarer. The Edited har tatt en prat med Irina som står bak konseptet, for tips til en litt sunnere hverdag. 

Lidenskap for fargerik mat

Irina (38) står bak den koselige kafeen Happy Foods på Frogner ved Vestkanttorvet. Hun er gründer og eier av kafeen, og har drevet den nå i snart fem år. Før hun startet sitt eget har hun jobbet i bransjen siden hun var 16 år, og drømmen om egen bedrift og kafé har hun i grunn hatt siden den gang. Irina er lidenskapelig opptatt av å lage og spise ren, fargerik og smakfull mat. Hun elsker å gjøre maten innbydende, og mener at det visuelle med maten har mye å si, i tillegg til at den skal mette og nære godt.

Irina jobber hele tiden for å utvikle kafeen videre, og hun liker å finne på nye ting som samler folk til kreative og smakfulle opplevelser sammen. Hun arrangerer eventer som alle kan være med på, som keramikk- & matkvelder, strikke- og tegnekvelder, yoga og lunsjer i felleskap. 
Hun ga ut sin første kokebok i 2020 og holder nå på å lage sin andre bok som kommer til våren 2024. Der vil hun dele masse deilige, fargerike matretter og kaker, både som serveres i kafeen og mange helt nye.

Fargerik vintersalat

Sliter du litt med å finne inspirasjon til å lage en digg salat, spesielt nå på vinteren? Her er en oppskrift på en fyldig og deilig vintersalat med masse grønnsaker, både bakte og rå. Dette blandet sammen med quinoa og nøtter gir en god kilde til proteiner og kostfiber samtidig som det fyller magen. Denne er god å spise til lunsj bare som den er, eller du kan bruke den som  middagstilbehør sammen med for eksempel stekt fisk eller en omelett. 

Til en stor bolle, ca 4 porsjoner:

2 dl quinoa
1 søtpotet

1 rød paprika
1 gul paprika
1/2 brokkoli
6 salatblader
2 stilker vårløk
1/4 granateple
1/2 squash
6 ss hakkede, ristede salte mandler

Dressing:
2 ss dijonsennep
2 ss sitronjuice
3 ss kaldpresset olivenolje

1 ts honning

Fremgangsmåte:

-Start med å bake søtpotet og paprika i ovnen.
Skrell søtpoteten og kutt i grove terninger. Rens ut kjernen på paprikaene og kutt i grove biter. Ha alt over på et stekebrett.
-Ha litt olivenolje over grønnsaksbitene og bruk det krydderet du ønsker. Jeg liker å bruke urtesalt, pepper, oregano og litt chilli. Stek på 220 grader i 25-30 minutter til søtpoteten og paprikabitene har blitt myke og godt stekte i kantene.
-Kok så quinoaen. Ha i dobbelt så mye vann og kok på svak varme til alt vannet har trukket inn. Rør om underveis.
-Del brokkolien i små biter og kok i varmt vann i ca 5 minutter. Ikke kok grønnsakene for lenge, de skal fortsatt være litt sprø.
-Lag dressingen ved å røre alle ingrediensene sammen i en liten bolle. Rør rundt med en gaffel helt til den har blitt jevn.
-Finn en stor salatbolle. Ha først i revet salatblader, så har du oppi quinoaen.
-Kutt squashen og vårløken i små biter og bland sammen med quinoaen og salaten.
-Vend inn dressingen og dander så videre med de bakte grønnsakene, brokkolien, ristede mandler og granateple på toppen.

SALVAGNO OLIVENOLJE, 99 KR
RISTEDE MANDLER M/ URTESALT, 149 KR


Hvis man er glad i å juice så hadde jeg
brukt  en slowjuicer,
den beholder næringen i grønnsakene best.

Irina

Grønn superjuice

Jeg er veldig glad i grønnsaksjuicer, spesielt gjennom vintersesongen. Jeg føler at denne juicen holder formen min bedre gjennom vintersesongen, at jeg booster immunforsvaret og er mindre forkjølet. Dette er fordi jeg får i meg rikelig med ingefær og vitaminer fra alle grønnsakene. Jeg liker best juice uten frukt, jeg liker den ordentlige grønne smaken, og føler at det er superbra for kroppen. Denne juicen har jeg laget mye hjemme og nå har vi den også i kafeen. Den har blitt veldig populær og det går også ann å forhåndsbestille juicen i vår nettbutikk.
Jeg er opptatt av å bruke økologiske grønnsaker så jeg kjøper alltid det når jeg skal lage juice.

Til ca 2 porsjoner:

1 stangselleri
1 agurk
4 never spinat
1 stor bit ingefær
1 sitron

Fremgangsmåte:
Start med å kutte alt i grove biter.
Ha i stangsellerien og agurken først, deretter spinaten og tilslutt ingefæren.
Hvis du har økologisk sitron kan du juice hele sitronen eller så presser du kun ut sitronsaften.

Witt Premium slowjuicer, 3499 Kr (Annonse)
Witt by Kuvings Slowjuicer, 6699 kr (Annonse)

Lokale råvarer

Jeg liker å bruke mest mulig lokale råvarer, og prøver å tenke på og alltid bruke det som er i sesong. Jeg liker også å kjøpe fra mindre leverandører, og det er også noe gjestene som kommer har lagt merke til og setter pris på.  Derfor har det med årene blitt en stor, fast kundegruppe som kommer for kvaliteten på maten og den gode atmosfæren. 

Gjør din januar litt mer grønn du også. 

Besøk Happy Foods i Neuberggata 2A, 0367 Oslo

Skroll til toppen
Søk

Velkommen til vårt vintage univers

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få tilgang til eksklusive nyheter,pre-shopping og eventer rett i din innboks.