Cool Girl Edit: Xochitl Vavik

Møt Xochitl, en av The Editeds første cool girls som vi er så heldige å få selge klærne til på vår nye markedsplass. 50 % meksikansk, 50 % trønder, gründer og foregangskvinne, vi gleder oss til at dere alle kan bli litt bedre kjent med hva som rører og beveger seg hos Xo. Pluss at hun har sykt mange fine klær fra sitt tidligere liv som en fashion IT-girl. 

Fortell litt om deg selv, hvem ER DU? (Verdens verste spørsmål). 

– Jeg heter Xochitl Vavik, 31 år. Jeg er grunnlegger av Xpandir som er et medie- og produksjonsselskap. Jeg elsker alt som rammer formidling, musikk og kunst og holder til på Briskeby i Oslo. 

– Hva er ditt forhold til klær? Hvordan har det endret seg opp i gjennom livet ditt?

– Det er ekstremt kontrastfylt! Forholdet mitt til klær har gått fra å være noe jeg en gang levde av, til noe jeg anser å være en forbruksvare i dag. 

– Hva ser du etter når du jakter på nye plagg til garderoben? Hvem er din favoritt designer for nytt?

– Når jeg ser etter noe nytt så er det gøy når jeg finner plagg som bærer preg fra 90-tallet. Helst klassisk, tidløst og elegant. En designer jeg føler virkelig fortjener sin “hype” er Phoebe Philo.  

– Shopper du vintage? Hva ser du etter når du skal kjøpe brukt? Hvem er din favoritt designer for vintage?

– Jeg foretrekker vintage, spesielt når det kommer til kåper og blazere. Jeg har f.eks et vintage skjørt fra J.W Anderson som jeg aldri kommer til å selge. Når jeg kjøper vintage er det som regel fordi det er noe unikt, noe ikke alle har og jeg har fortsatt ikke erfart at jeg vil selge noen av vintage kjøpene mine, fremfor ting som har blitt kjøpt nytt litt der og da. Så det ligger noe i det. 

– Noen tips til kule vintage butikker?

– Gå inn i den lille skjulte butikken du vanligvis bare ville gått forbi, det har sjeldent blitt feil i mitt tilfelle. 

 

Når jeg kjøper vintage er det som regel fordi det er noe unikt, noe ikke alle har og jeg har fortsatt ikke erfart at jeg vil selge noen av vintage kjøpene mine, fremfor ting som har blitt kjøpt nytt litt der og da.

Xo

-Favoritt restaurant i Oslo?

-Å henge og spise i baren på Le Benjamin, huge thanks to Lukás!  

-Favoritt bar?

-Der du får en ordentlig god negroni.

-Favoritt sted for kulturelle opplevelser?

-Hos våre gode venner, Hos Arne så klart.

-Favoritt bok?

-Den jeg nettopp leste ferdig, All About Love, skrevet av Bell Hooks. Don’t let the title fool you, den handler ikke om romantikk. Boken burde vært pensum. 

-Favoritt sang?

-For evig en delt førsteplass mellom My Girl (The Temptations) og Sweet Disposition (The temper Trap).

Skroll til toppen
Søk

Velkommen til vårt vintage univers

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få tilgang til eksklusive nyheter,pre-shopping og eventer rett i din innboks.